vrijdag 21 december 2012

Kaart Kenia en Nairobi


(Kaart Kenia: VN)
Kenia heet officieel de Republiek Kenia. Het is een land in Oost-Afrika en telt 39.002.772 inwoners (2009). De hoofdstad is Nairobi.

Kenia grenst in het noorden aan Ethiopië, in het oosten aan Somalië, in het zuiden aan Tanzania, in het westen aan Oeganda en in het noordwesten aan Zuid-Soedan.

Het land ligt in het zuidoosten aan de Indische Oceaan en in het zuidwesten aan het Victoriameer.

Voor de hier en daar ingesneden kust liggen een aantal eilandjes, zoals Lama en Mandu.

Weer en vakantie
Kenia kent een tropisch klimaat dat wordt beïnvloed door de Indische Oceaan en de ligging op de evenaar.

Toerisme
Kenia is een land dat bij veel toeristen geliefd is om de gevarieerde flora en fauna. Er komen meer dan 80 wilde diersoorten voor en meer dan duizend verschillende vogels.

De vele natuurparken zijn trekpleisters voor een safari vanwege onder meer de aanwezigheid van leeuwen, zebra’s, giraffes, nijlpaarden, neushoorns, olifanten, luipaarden.

In de nabijheid van het Victoriameer leven veel flamingo’s. Voor de kust leeft een rijke littorale dierenwereld die Indo-Pacifisch van aard is.

Reptielen zijn in Kenia eveneens goed vertegenwoordigd. Verder zijn onder meer de reuzenslakken (familie Achatinidae) zeer opvallend.

Lake Turkana National Parks, in het noordwesten van het land, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Lamu Archipel
Voor de kust in het oosten van Kenia, in de Indische Oceaan, ligt Paté Eiland, ook wel Pate island of Paté island. Het is het grootste eiland in de Lamu Archipel.

De stad Lamu, op het gelijknamige eiland Lamu, heeft vanaf het begin van de 16e eeuw veel invloed ondervonden van Portugezen en Omani's. De stad staat sinds 2001 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Mount Kenia
De hoogste berg in Kenia is de Mount Kenya, met een hoogte van 5.199 meter. Dit is na de Kilimanjaro in Tanzania de op een na hoogste berg in Afrika.

Steden Kenia
Naast de hoofdstad Nairobi zijn een aantal andere steden in Kenia: Mombassa, Kisumu, Nakuru, Eldoret, Ruiru, Machakos, Mewru, Nyeri, Kitale, Kericho, Thika, Kakamega, Garissa, Kisii.

Malindi, Webuye, Migori, Bungoma, Wajir, Busia, Homa Bay, Kilifi, Mumias, Naivasha, Maragua, Mandera, Embu, Nanyuki, Narok, Ngong, Isiolo, Nyahururu, Rongai.


(Kaart steden Kenia: CIA)

Kaart Kenia provincies
Kenia is ingedeeld in 8 provincies. Dit zijn Kati (Central), Pwani (Coast), Mashariki (Eastern), Nairobi, Kaskazini-Mashariki (North Eastern), Nyanza, Bonde la Ufa (Rift Valley) en Magharibi (Western).

Kaart Kenia provincies: CIA

Kaart Kenia
Kenia grenst aan Ethiopië, Somalië, Tanzania, Oeganda en Zuid-Soedan. In het oosten ligt het Oost-Afrikaanse land aan de Indische Oceaan.

Kaart Kenia, steden, wegen, spoorwegen, rivieren, meren, reliëf: CIA