dinsdag 25 oktober 2011

Kaart Réunion en Saint-Denis

Kaart Réunion, steden, wegen: CIA
Réunion is een eiland in Oost-Afrika. Het is een Frans overzees departement. Réunion telt 816.364 inwoners (2009) en de hoofdstad is Saint-Denis.

Réunion ligt in de Indische Oceaan, ten oosten van Madagaskar en ten westen van Mauritius. De officiële Franse benaming is La Réunion.

Het eiland telt vier arrondissementen. Dit zijn Saint-Benoît, Saint-Denis, Saint-Paul en Saint-Pierre.

Tot Réunion behoren ook enige kleinere eilanden in de Indische Oceaan.

De eilandengroep in het geheel behoort, evenals Mauritius, tot de Mascarenen. Réunion werd in 1505 door de Portugees Mascarenhas, waarvan Mascarenen is afgeleid, ontdekt

De belangrijkste haven op Réunion is La Port bij Pointe-des-Galets. Dit is ook, na Brest en Toulon, de derde grootste marinehaven van Frankrijk.

Ruim 85% van de export van Réunion bestaat uit rietsuiker. Verder worden op het eiland onder meer reukstoffen, rum, vanille en cassave geproduceerd.

Toerisme
Het toerisme op Reunion is vooral sinds het eind van de jaren zeventig in opkomst.

Réunion is een geliefde locatie voor onder meer bergbeklimmers en natuurliefhebbers. Grote trekpleisters zijn de vulkaan Piton de la Fournaise en het strand van Boucan-Canot.

Er zijn twee luchthavens op Réunion. De Luchthaven Roland Garros, nabij Saint-Denis, is de belangrijkste. Saint-Pierre Pierrefonds is een kleinere luchthaven aan de zuidkant van het eiland.(Kaart steden Réunion: CIA)