zaterdag 9 maart 2013

Kaart Seychellen en Victoria - Vakantie Afrika

Kaart Seychellen: CIA
De Seychellen heten officieel de Republiek der Seychellen. Het land is een archipel in Oost-Afrika. De eilandstaat telt 87.476 inwoners en de hoofdstad is Victoria.

De Seychellen liggen in de Indische Oceaan ten noorden van Madagaskar, op ongeveer 600 kilometer ten oosten van het Afrikaanse continent.

De archipel bestaat uit ongeveer 115 eilanden. Minder dan een derde daarvan is bewoond. Ongeveer 90% van de bevolking woont op het hoofdeiland Mahé. De hoofdstad Victoria ligt ook op dit eiland.

De eilanden kunnen verdeeld worden in twee groepen, de Mahégroep of Granitegroep (de eigenlijke Seychellen) en de Coraline-eilanden.

Mahégroep
Van de Mahégroep is het eiland Mahé, met een oppervlakte van 154,7 km2, het grootste. Andere belangrijke eilanden in deze groep zijn Praslin, La Digue, Silhouette, Frigate en North.

Coraline-eilanden
De tweede groep zijn de Coraline-eilanden. Deze bestaat uit koraaleilanden, die verspreid liggen over een uitgestrekt gebied tussen Mahé en Madagaskar.

De belangrijkste eilanden hiervan zijn de Amiranten, waaronder Desroches, Poivre, Daros en Alphonse, Coëtivy-eiland, Platte-eiland, de Farquhar-, St.-Pierre- en Providence-eilanden, de Aldabra-eilanden, Astove, Assumption en de Cosmoledo-eilanden.

Aldabra, Farquhar en Desroches werden in 1975 onafhankelijk, losgemaakt uit het British Indian Ocean Territory en ondergebracht in het staatsverband van de Seychellen.

Klimaat en vakantie
De Seychellen hebben een regelmatig en vochtig klimaat.

Trekpleisters voor een vakantie zijn de prachtige stranden, waterrecreatie, het mooie weer en de vele soorten die er voorkomen.

Door de afgelegen locatie van de eilandengroep zijn er relatief veel inheemse soorten te vinden op de Seychellen. Er komen tientallen unieke plantensoorten voor, die nergens anders ter wereld te vinden zijn.

Tussen de belangrijkste eilanden zijn scheepvaartverbindingen. Victoria heeft een zeehaven.

Steden Seychellen
Naast de hoofdstad Victoria zijn een aantal andere steden op de Seychellen: Anse Boileau, Anse Royal, Port Glaud, Beau Vallon, Takamaka, Bel Ombre, De Quincey Village, Cascade, L'Esperance, La Misere, Machabee, Mahé.


(Kaart steden Seychellen: CIA)

Kaart Mahé

Kaart Mahé, steden, wegen, eilanden: CIA

Eilandstaten Oost-Afrika
Andere eilandstaten in het oosten van Afrika zijn de Comoren, Madagaskar en Mauritius. De eilanden La Réunion en Mayotte zijn overzeese gebiedsdelen van Frankrijk.